Štamgast & Gurmán

SROVNÁVACÍ DEGUSTACE VÍN Z ODRŮDY RYZLINK RÝNSKÝ

SROVNÁVACÍ DEGUSTACE VÍN Z ODRŮDY RYZLINK RÝNSKÝ

14. 9. 2016 - V Radničním sklepě v Kyjově porovnáme v pátek 30. září ryzlinky od Kyjova, Bzence, Lipova a dál z oblastí Mosel, Rheingau a Pfalz. Předprodej vstupenek od středy 21.9. ve Slovácké galerii vín.

RR je předurčený k výrobě kvalitních odrůdových vín, nesoucích jasný odraz ,,terroir“. Předpokladem je vynikající zdravotní stav hroznů a aromatická zralost. Mošt se nechá spontánně prokvasit při 18-22 °C, vína ze spontánního kvašení mají pomalejší vývoj chuťových a aromatických látek, ale poskytují vysokou kvalitu extraktu, chuti a vůně. U vyšších přívlastků je možno použít technologii s využitím čistého kmene kvasinek a kvašení při běžných teplotách. Důležitá je práce se zbytkovým cukrem, aby se předešlo vysokému obsahu alkoholu a byla dosažena harmonie chutě a vůně.

V chuti vín RR hraje velkou roli kyselina a její zralost. Nejtypičtěji se „ryzlinkový fenomén“ projevuje ve zralých, suchých, kabinetních vínech. Ve vyšších stupních přívlastkových vín je postupně onen fenomén překrýván narůstajícím tělem vína, případně tóny zralosti pocházejícími z napadení ušlechtilou plísní. Taková vína jsou jistě neméně zajímavá a přinášejí jiný druh požitku.

Text a foto: Region s.r.o, Wikipedie,

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2018, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz